Zorg & Service

Actueel MedicatieOverzicht (AMO)

Wanneer u medicijnen gebruikt, is het voor uw eigen veiligheid van groot belang dat u een actueel medicatieoverzicht bij u hebt. Bijvoorbeeld als u een ziekenhuis bezoekt of op reis gaat.

Een actueel medicatieoverzicht is een overzicht van alle medicijnen die u de laatste drie maanden heeft gebruikt. U kunt dit overzicht geheel kosteloos bij ons per mail of aan de balie opvragen. Uw medicatieoverzicht is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels.

Aangeboden in

Servicepunt Emmen

Wilhelminastraat 14
7811 JA

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Emmen

Seinstraat 20
7811 GV

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Ter Apel

Markt 14
9561 KA

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 481 266
Kies uw vestiging

Borger

Hoofdstraat 43
9531 AB

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 238 465
Kies uw vestiging

Schoonebeek

De Pallert 20
7761 BV

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0524 215 101
Kies uw vestiging

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een actueel medicatieoverzicht krijgen?

Via ons Contactformulier onderaan de contactpagina kunt u bij de vestiging waar u ingeschreven staat een actueel medicatieoverzicht aanvragen. Wij hebben uw NAW gegevens hiervoor nodig. Na verificatie van uw gegevens sturen wij uw actueel medicatieoverzicht per e-mail.

Wat is een actueel medicatieoverzicht?

Dit is een overzicht van alle medicijnen die u momenteel gebruikt. Allergieën voor bepaalde medicijnen staan hier ook op vermeld. Zelfzorgmiddelen die u in de apotheek aanschaft, komen hier ook op te staan.

Ik ga op vakantie naar het buitenland en neem medicijnen mee, waar moet ik rekening mee houden?

Gaat u naar een Schengenland en gebruikt u medicijnen die onder de Opiumwet vallen? Dan is het nodig om een Schengenverklaring aan te vragen. Deze is 30 dagen geldig en eenvoudig aan te vragen via het CAK. Wees er op tijd bij, het kan namelijk vier tot zes weken duren tot de aanvraag voltooid is.

Op onze website kunt u bij Zorg & Service onder het kopje ‘Reizigersconsult’ meer lezen over het reizen met Opiumwet geneesmiddelen.

Als u naar een land reist dat geen onderdeel uitmaakt van de Schengenlanden, heeft u mogelijk een Engelstalige medicijnverklaring nodig. Wanneer u meerdere medicijnen gebruikt, is het raadzaam om een Actueel Medicatieoverzicht (AMO) mee te nemen op reis. Deze kunt u ook in het Engels aanvragen. Als u in het buitenland medische hulp nodig heeft, kunnen artsen rekening houden met de medicatie die u gebruikt. U kunt per e-mail, ons contactformulier of aan de balie een Actueel Medicatieoverzicht opvragen.