Zorg & Service

Diabeteszorg

Diabetes is een stofwisselingsziekte die het lichaam belemmert om suiker (glucose) uit voeding te verwerken. Glucose geeft het lichaam energie zodat alle spieren en organen hun werk kunnen doen. Het hormoon insuline stelt de cellen in ons lichaam in staat om glucose op te nemen. Bij diabetes zit daar het probleem: Het lichaam maakt geen of onvoldoende insuline aan.

Bij alle locaties van apotheek De Vriendschap is het mogelijk om in minder dan 1 minuut en zonder bloed te prikken het risico op het hebben of krijgen van diabetes in te schatten, met de Diabetes Risico Test.

Zodra diabetes bij u is vastgesteld komt er veel op u af. U moet wennen aan de behandeling en de nieuwe manier van leven. Veel informatie wordt aangeboden door zorgverleners maar het kan lastig zijn om alles te onthouden. Met deze interactieve video kunnen we u hierbij helpen. Belangrijke vragen zoals ‘Waarom zijn mijn medicijnen zo belangrijk?’ en ‘Wat als ik mijn medicijnen vergeet?’ worden hierin behandeld. Het kan nuttig zijn om deze video ook met uw naasten te delen.

Diabetesmaterialen bestellen
U kunt bij apotheek de Vriendschap al uw diabetesmateriaal bestellen ongeacht waar u verzekerd bent. Ons zorgteam diabetes staat voor u klaar met optimale zorg en deskundig advies.

Afspraak maken

Afspraak maken

Aangeboden in

Servicepunt Emmen

Wilhelminastraat 14
7811 JA

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Emmen

Seinstraat 20
7811 GV

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Ter Apel

Markt 14
9561 KA

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 481 266
Kies uw vestiging

Borger

Hoofdstraat 43
9531 AB

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 238 465
Kies uw vestiging

Schoonebeek

De Pallert 20
7761 BV

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0524 215 101
Kies uw vestiging

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn diabetesmateriaal bij apotheek de Vriendschap krijgen?

Diabetesmaterialen kunt u bij alle vestigingen van apotheek de Vriendschap krijgen, ongeacht waar u verzekerd bent.

Wat is mijn risico op het krijgen van diabetes?

Uw risico op het ontwikkelen van Diabetes is afhankelijk van meerdere factoren. Op de website van het diabetesfonds kunt u globaal bekijken of u een verhoogd risico loopt op het krijgen van diabetes.

Indien u meer specifiek wilt weten wat uw risico is op het ontwikkelen van diabetes, dan kunt u een geheel kosteloos een afspraak inplannen voor onze Diabetes Risico Test.

Wat kan ik doen om het risico op diabetes te verminderen?

Met een gezonde leefstijl kunt u het risico op diabetes type 2 verminderen en zelfs de kans vergroten om diabetes type 2 om te keren! Als u uw suikerinname vermindert, kiest voor volkoren producten en vaker groente eet zal het suiker in uw bloed dalen. In combinatie met een paar kilo afvallen en meer lichaamsbeweging zal uw lichaam weer beter reageren op insuline. Insuline is de stof die ervoor zorgt dat suiker uit het bloed wordt opgenomen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Diabetesfonds.

Voor een advies over een gezonde leefstijl kunt u ook een afspraak maken bij ons. Wij kunnen u hierin begeleiden.