Zorg & Service

Diabetes Risico Test

Wees Diabetes type 2 voor! Diabetes of suikerziekte is een chronische stofwisselingsziekte. Bij diabetes zit er te veel suiker in het bloed en het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden. Iedereen kan diabetes krijgen. Roken, ongezond eten, overgewicht en te weinig bewegen kunnen het risico op diabetes type 2 verhogen.
Het is goed om te weten hoe groot de kans is dat u diabetes krijgt, zodat u hier preventief nog iets aan kunt doen.

Bij alle locaties van apotheek De Vriendschap is het mogelijk om in minder dan 1 minuut en zonder bloed te prikken het risico op het hebben of krijgen van diabetes in te schatten. Door middel van een ultraviolet licht op de huid van uw onderarm wordt er een korte scan uitgevoerd. Heel kort en geheel veilig. De meting geeft aan hoeveel versuikerde eiwitten uw huidweefsel bevat. Als uit de test blijkt dat u een hoger risico loopt, wordt u doorverwezen naar uw huisarts of een andere zorgverlener die u verder kan helpen.

De Diabetes Risico Test is een innovatief zorgproject opgezet in samenwerking met Diagnoptics, Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Afspraak maken

Afspraak maken

Aangeboden in

Servicepunt Emmen

Wilhelminastraat 14
7811 JA

Geopend Sluit om 18:00
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Emmen

Seinstraat 20
7811 GV

Geopend Sluit om 20:00
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Borger

Hoofdstraat 43
9531 AB

Geopend Sluit om 18:00
Plan route
0599 238 465
Kies uw vestiging

Ter Apel

Markt 14
9561 KA

Geopend Sluit om 18:00
Plan route
0599 481 266
Kies uw vestiging

Veelgestelde vragen

Wat is de Diabetes Risico Test?

Onze apotheek is in 2019 gestart met een Diabetes Risico Test waarbij de zogeheten AGE-scanner wordt gebruikt. Deze innovatieve scanner kan door uw huid heen door middel van Uv-straling het aantal versuikerde eiwitten meten. Dit is een snelle en veilige test, waarbij geen bloed hoeft te worden geprikt. In combinatie met uw BMI en leeftijd kan worden ingeschat hoe hoog het risico is dat u diabetes type 2 krijgt.

Door hier te klikken kunt u geheel kosteloos een afspraak inplannen voor de Diabetes Risico Test.

Wat is mijn risico op het krijgen van diabetes?

Uw risico op het ontwikkelen van Diabetes is afhankelijk van meerdere factoren. Op de website van het diabetesfonds kunt u globaal bekijken of u een verhoogd risico loopt op het krijgen van diabetes.

Indien u meer specifiek wilt weten wat uw risico is op het ontwikkelen van diabetes, dan kunt u een geheel kosteloos een afspraak inplannen voor onze Diabetes Risico Test.

Wat kan ik doen om het risico op diabetes te verminderen?

Met een gezonde leefstijl kunt u het risico op diabetes type 2 verminderen en zelfs de kans vergroten om diabetes type 2 om te keren! Als u uw suikerinname vermindert, kiest voor volkoren producten en vaker groente eet zal het suiker in uw bloed dalen. In combinatie met een paar kilo afvallen en meer lichaamsbeweging zal uw lichaam weer beter reageren op insuline. Insuline is de stof die ervoor zorgt dat suiker uit het bloed wordt opgenomen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Diabetesfonds.

Voor een advies over een gezonde leefstijl kunt u ook een afspraak maken bij ons. Wij kunnen u hierin begeleiden.