Zorg & Service

Anticonceptieconsulent

Pil, spiraal, ring, prikpil, pleister, pessarium, condoom… Nederland kent vele anticonceptiemethoden en wij kunnen ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat bij u past is persoonlijk en afhankelijk van een aantal factoren. Om tot de juiste keuze voor een anticonceptiemiddel te komen heeft u de juiste informatie nodig.

Apotheek de Vriendschap heeft voor het anticonceptieconsult speciaal opgeleide Pilconsulenten. De Pilconsulenten zijn dagelijks aanwezig, maar u kunt ook een afspraak inplannen met een Pilconsulent. Dan kan zij uw zorgvraag voorbereiden en tijd vrij maken voor het anticonceptieconsult. In het anticonceptieconsult zetten de Pilconsulenten samen met u de punten op een rij die voor u belangrijk zijn om zo tot een goede en veilige optie te komen. Op deze wijze kiest u zelf wat het beste bij u past!

Afspraak maken

Afspraak maken

Aangeboden in

Borger

Hoofdstraat 43
9531 AB

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 238 465
Kies uw vestiging

Emmen

Seinstraat 20
7811 GV

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0591 612 486
Kies uw vestiging

Ter Apel

Markt 14
9561 KA

Geopend Sluit om undefined
Plan route
0599 481 266
Kies uw vestiging

Veelgestelde vragen

Welk anticonceptiemiddel past het beste bij mij?

Een greep uit de keuzes aan anticonceptiemiddelen zijn bijvoorbeeld de anticonceptiepil, een spiraaltje, een implantatiestaafje en de prikpil. Elk middel bestaat weer uit verschillende soorten met zijn eigen voor- en nadelen. Onze Pilconsulent kan u advies geven over het anticonceptiemiddel dat het beste past bij uw wensen. Ook is onze Pilconsulent gespecialiseerd in de verschillende soorten anticonceptiepillen. Door het bespreken van uw wensen, ervaringen en eventuele bijwerkingen kan er gezocht worden naar een anticonceptiepil die het beste op u aansluit. U kunt een afspraak maken met de anticonceptieconsulent of te allen tijde langskomen in de apotheek met uw vraag.

Zijn de Pilconsulenten dagelijks aanwezig?

De Pilconsulenten zijn dagelijks aanwezig voor uw vragen over anticonceptiemiddelen. Voor een uitgebreid advies kunt u het beste een afspraak maken.

Heb ik een (herhaal) recept nodig voor de anticonceptiepil?

De eerste keer krijgt u uw anticonceptiepil mee voor drie of zes maanden en kunt u zich gratis aanmelden voor onze Pil herhaalservice. Vervolgens zullen wij u een herinneringsmail sturen om de pil te bestellen wanneer deze bijna op is. Deze kan elke keer voor maximaal één jaar besteld worden. Hiervoor is geen herhaalrecept nodig. Mocht u tussentijds last krijgen van bijwerkingen, dan kunt u een afspraak maken met de Pilconsulent om alternatieven voor uw anticonceptiepil te bespreken.

Medewerkers met deze specialisatie

Dhr. drs. F. Akbari

Apotheker

Emmen, Servicepunt Emmen, Ter Apel, Borger, Schoonebeek